Teszt összeállítás

Publikálás

Automatikus kiértékelés

Statisztikák

Közösség

Készítsen professzionális teszteket diákjai, hallgatói avagy munkatársai számára. A TestLine innovatív kérdéstervezője segít ebben Önnek.
Elkészült kérdéseit, illetve kérdéseinek válaszait tetszőleges számban és számos szabály szerint összekeverheti, ezáltal hatékony számonkérési felület is egyben a TestLine. A feladatlapokat online és nyomtatva (PDF) is ki lehet tölteni.
Részletgazdag beállítási lehetőségek mellett nyolc különféle szabályrendszer szerint a TestLine a kitöltött feladatlapokat automatikusan kiértékeli, a kiértékelés a legapróbb részletekig visszaellenőrizhető.
Elemezze az elkészült kérdéseinek statisztikáit, hogy kiderítse melyik kérdésen gondolkodtak legtöbbet résztvevői, melyek voltak a becsapós válaszok, hogyan teljesítettek hallgatói csoportjai egymáshoz képest.
Nem kell egyedül elkészítenie a kérdéseit! Tesztjei összeállításához felhasználhatja a kérdés bank bármely nyilvános elemét, de intézményi regisztrációval a kérdések összeállítását munkatársaival együtt is elvégezheti.

 
Kérdés típusok

Fizikusok (feleletválasztós, egyszeres választás)
Palacsinta (feleletválasztós, többszörös választás)
Autók (feleletválasztós, képek)
Városok (válaszmátrix, egyszeres választás soronként)
Nyelvtan (válaszmátrix, többszörös választás)
Színek (válaszmátrix, egyszeres választás oszloponként)
Petőfi (szabad-szöveges, esszé)
Szótár (szabadszöveges, táblázat)
Történelem (párosítás, egy oszlopos)
Híres emberek (párosítás, több oszlop)
Biológia (behelyettesítés, szabad-szöveges)
Angol teszt (behelyettesítés, párosítás)
Történelmi események (sorba állítás, vertikális)
Angol mondat (sorba állítás, horizontális)
1
Fizika
1:47
Melyikőjük elméleti fizikus az alábbiak közül?
Bonaparte Napóleon
Puskás Ferenc
Albert Einstein
Winston Churchill
2
Gasztrológia
2:31
no-img
Jelölje meg mely hozzávalók elengedhetetlenek a palacsinta elkészítéséhez!
liszt
paradicsom
tojás
tej vagy szóda
tök
3
Autó
3:58
Remekmű, luxus, elegancia. Egy márka, amelyet nem lehet összehasonlítani egyetlen másikkal sem. A motorházat díszítő angyal az autózás történetének egyik legismertebb emblémája. Az autók királya, a királyok autója. Vevőkörük a lordoktól a maharadzsákig, államfőktől a filmcsillagokig, iparmágnásoktól maffiavezérekig terjed. A történet 1904-ben kezdődött, a két névadó találkozásával. 1907-ben pedig megjelent a Silver Ghost modell, amely kivívta a közönség és a szakértők elismerését is és még ebben az évben elnyerte a világ legjobb autója címet. Kényelmes volt és megbízható, utóbbi tulajdonságát 15 ezer mérföldes teszten bizonyította. A Ghost (szellem) név pedig arra utalt, hogy a motorját alig lehetett hallani. Melyik autó márkára jellemző mindez?
no-img
Rover
no-img
Rolls Royce
no-img
Suzuki
no-img
Seat
4
Földrajz
3:21
Melyik város melyik országban található?
minden sorban pontosan egy helyes válasz van AngliaNémetországMagyarországSpanyolországFranciaország
A
Párizs
B
Madrid
C
London
D
Barcelóna
E
no-img
Budapest
F
Berlin
G
Győr
H
Lyon
5
Nyelvtan
2:54
A megadott szavak szófaját jelölje meg. Figyeljen arra, hogy a szavaknak lehet több jelentésük is!
főnév
ige
melléknév
számnév
1234
A
sír
B
könyv
C
hat
D
sima
6
Színek
1:20
Jelölje meg, hogy a megadott tárgyakra/fogalmakra mely szín a legjellemzőbb!
minden oszlopban pontosan egy helyes válasz van tengeralmaFöldvérKínaibolyaszerelem
A
kék
B
zöld
C
lila
D
piros
7
Irodalom
3:14
no-img
Írja le Petőfi Sándor életének főbb eseményeit, valamint térjen ki a Nemzeti dal rövid elemzésére is!
8
Idegen nyelv
0:43
Fordítsa le az alábbi szavak! Ahol a magyar verzió van megadva, az angolt adja meg, ahol az angol, ott értelemszerűen a magyart!
mackó
house
könyv
9
Történelem
6:49
Párosítsa össze a híres csatákat és a szembenálló feleket!
Csata
A
Marathóni csata
B
Szerbia - Oszmán Birodalom
C
Német-Római Birodalom - Oszmán Birodalom
D
Mongol Birodalom - Oszmán Birodalom
E
Francia Királyság - Német-Római Császárság
F
Magyar Királyság - Oszmán Birodalom
G
Német Birodalom - Szovjetúnió
10
Híres emberek
5:17
Melyik híres ember hol és mikor született, illetve mely területen alkotott kiemelkedőt?
Születési helySzületési időTerület
A
no-img
Albert Einstein
B
no-img
Madách Imre
C
no-img
Charles Darwin
11
Biológia
6:06
Írja be a megfelelő szavakat/évszámokat a megadott emlős állatokról szóló szövegrészlet hiányzó részeinek helyére.
Az emlősök a törzsén belül a altörzsének egyik osztályát alkotják. Közös jellemzőjük, hogy a nőstények az újszülötteket erre a célra módosult mirigyeik, a váladékával, tejjel táplálják. A magyar emlősök elnevezést alkotta 1801-ben, a latin mammalia szó szerinti fordításával. A kifejezés eredetileg az emlőt jelentő latin szóból ered, amelynek nyomán Linné -ban a Mammalia tudományos nevet adta ennek az állatcsoportnak. A 18. század végén és a 19. század első éveiben az emlősök elnevezés mellett a kifejezés is használatos volt a magyar nyelvű írásbeliségben.
12
Angol
10:54
Írja be a megfelelő szavakat/évszámokat a megadott emlős állatokról szóló szövegrészlet hiányzó részeinek helyére.
abroadadventureasas soon asconnected withearnemployeeemployerexpectfewget rid ofget used tograpeshave tojobslittlelooking forpayreallyseasonal workspendsummersummer campsunlessused towhich
Every , hundreds of thousands of students travel to other countries work and . Most of the opportunities are in mainly tourism and agriculture. The is usually poor, but most people work for the thrill of travel. You can pick in France, work on a family campsite, entertain kids on American , and of course there are always in hotels and restaurants.But it is not as easy as it be to find work. you speak the language of the country well, there will be very openings. If you work a nanny with a family in Italy, then of course you will speak Italian.Don?t to have an easy time abroad. You have to work hard and you won?t much. the holiday season finishes, they will you. If you don?t work hard, or if your doesn?t like you, you will get the sack.
13
Időrend
2:00
Tegye időrendi sorrendbe a felsorolt magyar történelmi évszámokat! Legfelülre tegye azt, ami a legkorábban történt, legalulra ami a legkésőbb!
i.sz. 1000
 • Kenyérmezei csata
 • Mezőkeresztesi csata
 • Nándorfehérvár védelme
 • Mohácsi csata
 • Zentai csata
i.sz. 2000
A helyes sorrendet 'drag-and-drop' (fogd és húzd) módszerrel lehet beállítani
14
Angol
1:38
Tegye a megfelelő sorrendbe a szavakat az alábbi mondatban: A majmok az arcukat használják, hogy kifejezzék mérgüket és szeretetüket..
Monkeys
 •  faces 
 •  and 
 •  use 
 •  to 
 •  their 
 •  show 
 •  anger 
love.
A helyes sorrendet 'drag-and-drop' (fogd és húzd) módszerrel lehet beállítaniTestLine TestLine TestLine TestLine TestLine TestLine TestLine TestLine TestLine TestLine TestLine TestLine

Hogyan készítsük el első tesztünket?

no-img 1. rész Egy új rendszer megismerése legtöbbször nem egyszerű feladat, érdemes kis időt szánni arra, hogy megismerjük lehetőségeit, egyedi vezérlő elemeit. A TestLine számos helyen egyedi módszertana és komplexitása mindezen ismerkedési folyamatot nem könnyíti, ezért nem az egyszerűbb webalkalmazások közé sorolható. Az egyik legfontosabb szabály mikor elkezdünk vele dolgozni: ne akarjunk mindent elsőre megismerni! (2015.02.10.)
no-img újdonság A TestLine jópár évvel korábbi változatában volt lehetőség az eredmények listáját PDF formátumba exportálni. Ez a funkció eltűnt a nagyobb átalakítások hatására, és most új formában visszatér! Ezentúl az eredmények listája Microsoft Excel formátumban lementhető. Az excel 15 oszlopban lényegesen több információt képes megmutatni az eredményrekordokról, mint ami a képernyőn egy sorba kiférne. A szűrési és rendezési beállítások az excel exportra is hatással lesznek! (2015.02.05.)
no-img tipp Kérdések összeállításakor gyakran előfordul, hogy képeket csatolunk a jobb szemléltetés, avagy egyszerűen az érdeklődés fenntartása miatt. A TestLine szinte minden szerkeszthető blokkhoz biztosít egy kép csatolási lehetőséget, és ennek elrendezését automatikusan végzi el mind online, mind PDF nézetben. Más és más szabályok érvényesülnek a két különböző publikálási felületen, ezért ez az automatizmus nem csupán kényelmes, de praktikus is. Ennek ellenére felmerülhet az igény arra, hogy az online felületen a csatolt képek elrendezésének szabályába egy kicsit beleszóljunk. (2015.02.03.)
no-img újdonság A TestLine alapvetően a tesztek és kérdések kontextusában marad, azonban a most bevezett új funkció átível a teszteken: lehetőség nyílik csoportok létrehozására, melyek diákok és válogatott tesztjeik eredményeit hivatott megmutatni táblázatos formában. A táblázat feltöltése automatikus, a csoport létrehozójának csupán a diákok azonosító adatait kell megadnia, és a tesztpéldányokat kiválogatnia. (2014.10.12.)
no-img újdonság A TestLine sok évvel ezelőtti változatában még "csupán" PDF nyomtatás volt elérhető, online publikáció és TestLine GO alkalmazás még sehol sem volt. Ezért természetesen a mostani hírben nem az az újdonság, hogy elérhető a PDF export, hanem hogy hatalmas átalakuláson esett át, és ezáltal professzionálisabb lett, mint valaha! (2014.08.29.)
no-img tudta? Egy eleddig nem dokumentált 'rejtett' lehetőség bemutatásáról essék pár szó: hogyan készítsünk táblázatot, illetve számozott forráskód részletet kérdéseink szövegében? Alapvető fontosságúnak tartja a TestLine csapata, hogy a kérdések szövege ne egy HTML tagekkel formázott szöveg legyen (WYSWYG editorok ezért nincsenek engedélyezve). A kérdések szövege információ, adat, mely egyáltalán nem csupán a webes megjelenésre van kitalálva. Meg tud jelenni pl. a TestLine GO alklamazásban is (Windows kliens). Akkor hát hogyan készítsünk táblázatot? (2014.08.19.)
 első   előző  (1-6)  következő   utolsó         2   3   4   [19]    

A TestLine nem egy szokványos weboldal, sokkal inkább egy webalkalmazás, mely Tesztek és Kérdéseik tervezésére, készítésére, tetszőleges számú automatikusan kevert Példány online publikálására avagy nyomtatására, automatikus kiértékelésére használható, vagyis egy Teszt teljes életútját végigköveti, és ezt igyekszik nagyon komolyan is venni. Részletes statisztikák elemzésével alkalmas az elkészített Kérdések ciklikus javítására, a becsapós, avagy félreérthető Kérdések felderítésére, a résztvevők számára pedig lehetőség van a saját hibáikat megtekinteni, tanulni a helyes válaszokból. Az elkészített Teszteket bármennyi Példányban legenerálhatjuk, mely tipikusan véletlenszerű Kérdéssorrendet, sőt Kérdésen belüli véletlen válaszsorrendet is jelent minden egyes csoport számára. A bizalommal való visszaélés ellen olyan apró eszközök is bevethetőek, mint pl. a válaszok 'p', 'b', 'd', 'h'-val való jelölése, bár erre legtöbbször nem lesz szükség.

A kitöltött Tesztek teljesen automatikusan kiértékelődnek nyolc különféle kiértékelési szabály szabály alapján, de támogatott az úgynevezett offline kitöltés (nyomtatás) és utólagos rögzítés is: minden Példányhoz saját megoldókulcs nyomtatható, de a rögzítés is a kevert Példányon végezhető el, így tud a folyamat gyors és hibanélküli lenni. A kiértékelés ezután természetesen ugyanúgy automatikus, mintha eredetileg is online töltötték volna ki (egyetlen különbség, hogy online esetben Kérdésenként (!) méri a program a gondolkodási időt, melyet később statisztikákhoz és elemzéshez fel lehet használni).

Főoldal Tesztek listája Publikált tesztek Kérdés típusok Kérdés kereső Kapcsolatfelvétel